Toegepaste Hololens productie: de liftmonteur

12 juni 2017

De HoloLens projecteert digitale informatie in de echte fysieke wereld. De hololens is een soort mix van Google glass en de huidige VR brillen. Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Microsoft HoloLens is de eerste volledige draadloze, doorzichtige holografische computer. Het toont met behulp van Augmented Reality informatie informatie in de werkelijke fysieke omgeving. Dit gegeven biedt een compleet nieuwe manieren waarop wij ons werk gaan organiseren en uitvoeren, of je nu technische taken uitvoert of dat je op kantoor "zit"...

Case: De Hololens als ondersteuning bij liftonderhoud

De hololens is de status van "Gadget" al ver voorbij. Als je al van een gadget kan spreken als dat € 3250,- euro kost. Het wordt steeds meer ingezet bij het uitvoeren van technische taken zoals bij onderstaande video. Deze video toont de inzet van de hololens bij de voorbereiding op de reparatie/onderhoud van een lift. De monteur kan zich tevoren visueel in 3D voorbereiden maar kan ook ter plekke extra informatie opvragen of een collega uitnodigen "om even mee te kijken".


Hololens
De hololens kan worden gezien als de toekomst van Augmented Reality (AR) en de wijze waarop wij de wereld gaan ervaren. De Hololens en afgeleide "Smart glasses"  kunnen de werkelijke omgeving verrijken op zowel voor belevingen als op functioneel toegepast niveau. AR zal onze dagelijkse manier van werk en vrije tijd sterk gaan beinvloeden.

Wat maakt de hololens zo bijzonder?

We hebben het vaak over :"teaching computer about reality". Er zijn een aantal factoren die bepalen waarom de Hololens een collega is.

Ruimtelijk scannen

Als eerste kan de Hololens de fysieke ruimte waarin we acteren scannen zodat de Hololens begrijpt hoe de fysieke drie dimensionale omgeving in elkaar steekt. We noemen dit "Spatial Mapping". De hololens stelt je dus in staat om 3D objecten op een juiste manier in de ruimte te positioneren. Als je een hologram deels achter een fysiek object plaatst, dan zal de hololens begrijpen en dat deel van het holografische object afmaskeren.

Hololens snapt de omgeving waarin we acterenDe hololens kan uitstekend de fysieke ruimte in kaart brengen...

3D geluid

Een belangrijke bijdrage aan reality biedt het spatial sound system in de Hololens. Dat geeft een perfecte representatie van surround sound. Als er een virtuele TV staat en je draait je hoofd weg dan zal aan 1 kant het geluid zachter worden. Geluid is voor mensen essentieel bij het "begrijpen" van de omgeving. Het doppler-effect in het echte leven.

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief