Kunstkoning Willem II praat tegen publiek via Layar

15 mei 2014

Open je Layar app op je smartphone en scan de poster van Willem II.

De visuals van Willem II die worden gebruikt om aandacht te vestigen op de kunstcollectie van deze koning bij het Dordrechts Museum praat namelijk tegen haar bezoekers.

Poster Koning Willem 2 praat via layar

Over Willem II

Willem II (1792-1849) was een kleurrijke koning. Een avontuurlijke Oranjeprins, held op het slagveld, geliefd bij het volk. Maar bovenal was hij ‘kunstkoning’. Deze Oranjevorst besteedde veel aandacht en geld aan het verzamelen van kunst. De schilderijencollectie die hij in korte tijd bijeen bracht, was wereldberoemd. Zie ook Koning  Willem II van het Dordrechts Museum.

Pratende poster via Layar

Op initiatief van Artishock is de poster van Willem II nu interactief door gebruikmaking van de Layar app. De schrijver/dichter Joachim Piscator heeft hiervoor een mooi gedicht geschreven. Dit gedicht is bewerkt ism Edward van Dongen zodat de Kunstkoning een mooi verhaal verteld over zichzelf, zijn collectie, de slag bij Waterloo en zelfs zijn sexuele geaardheid.

Logo Artishock

Over artishock.com

Artishock is een coöperatie van professionals op -onder meer- het gebied van toegevoegde realiteit (ook wel Augmented Reality -AR- genoemd) en ruimtelijke communicatie. De specialisten in het netwerk zijn onder meer ervaren programmeurs, 3D specialisten, front-end developers, tekstschrijvers, interactieve video specialisten, web- en mobiele media specialisten, kunstenaars, grafisch ontwerpers, app–bouwers en audio architecten. 

Een collectief met vrijdenkers die de mogelijkheden van de fysieke en virtuele ruimte onderzoekt en experimenteert met innovatieve concepten. Naast 'denken over' en 'onderzoeken van' geeft Artishock concreet handen en voeten aan de uitvoering van Augmented Reality en Mixed Media projecten.

Layar app voor interactief drukwerk

Layar is een app die de fysieke en de digitale wereld verbind. Layar werkt op basis van beeldherkenning via de smartphone. Je scant het beeld in met Layar en voila, er komt een interactieve laag op het beeld te liggen. Er zijn naast Layar diverse andere oplossingen beschikbaar als het gaat om het maken van deze zogenaamde "Augmented Reality" ervaringen.

Ook Aurasma, Augment en Metajo zijn bekende leveranciers in deze markt. Artishock verzorgt Augmented Reality projecten, of het nu via Layar is of via andere innovatieve oplossingen. Layar is in Nederland echter het meest bekend en is tevens voor een breed publiek toegankelijk.

QR codes

Op dit moment worden sommige borden en posters van Koning Willem II voorzien van een sticker met daarop een door Qtag ontworpen QR code waarmee gebruikers de Layar app kunt downloaden. Gebruikers met Windows op hun smartphone worden netjes doorverwezen naar een mobiel geoptimliseerde webpagina met de film. Layar heeft namelijk nog geen app voor Windows gebruikers...

Meer weten over AR producties? Bel 078 6313205 en laat je verbazen over deze nieuwe mogelijkheden.

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief