Tech in 2017: AR haalt VR in?

2 januari 2017

Tech in 2017: Augmented Reality, randloze smartphones en techwetgeving

In 2017 krijgen smartphones van grote bedrijven iets bijzonders: een scherm zonder randen. Techbedrijven gaan daarnaast augmented reality veel serieuzer maken en de politiek blijft zich bezighouden met wetgeving over online spionage en het hacken van verdachten.

Augmented reality

In 2016 verschenen de grote VR-brillen voor consumenten eindelijk op de markt. Inmiddels lijken meerdere techgiganten zich klaar te maken voor augmented reality (AR). Met AR worden digitale objecten bovenop de echte wereld getoond, via bijvoorbeeld een slimme bril (Google Glass) of een smartphonecamera. Zo introduceerde Google al in 2016 zijn AR-platform Tango, dat op dit moment alleen door de Lenovo Phab 2-smartphone wordt gebruikt. Apple-CEO Tim Cook heeft zich in de tussentijd meermaals positief uitgelaten over de technologie.

"Augmented reality zal vele malen groter worden dan virtual reality", denkt Cristian Vorstius Kruijff, oprichter van AR-productiebedrijf Artishock. Volgens hem zal het echter nog even duren totdat AR echt volwassen is. "Er zijn toch ook al flink wat partijen bezig met het inscannen van steden, gebouwen en interieurs", aldus de AR-producent. "Die worden naar 3D omgezet en dat geeft AR goede referentiepunten qua positionering van content."

Tango

Google heeft met zijn Tango-platform een eerste stap gezet, waardoor het nu afwachten is wat andere techgiganten gaan doen. De CEO van Apple is enthousiast en het bedrijf heeft veel patenten in huis gehaald met de overname van AR-bedrijf Metaio, maar tot nu toe heeft de gigant niks aangekondigd. De uitspraken van Cook doen echter vermoeden dat het bedrijf iets op de planning heeft staan.

Bron: NU.nl/tech

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief