Forrester: Mobiele e-commerce groeit tot 234 miljard in 2018

4 juni 2014

Het mobiele kanaal in Europa groeit zo hard, dat in 2018 bijna de helft van alle handel via mobiele dragers verloopt. De omzetten van supermarkten zijn tegen die tijd groter dan die van elektronicawinkels, voorspelt Forrester.

Mobiel winkelen groeit

De Europese e-commercemarkt zal de komende jaren gemiddeld met 12 procent groeien tot 234 miljard euro in 2018. Forrester Research geeft voor Nederland een iets lagere voorspelling af. Hier zal de digitale handel met 9,8 procent per jaar groeien. Waar online nu goed is voor zes procent van de retailverkopen zal dat over vier jaar acht procent zijn. In Engeland zal dat op vijftien liggen

Een belangrijke groeimotor achter de online handel is de wasdom van het mobiele kanaal. Consumenten zullen meer gaan zoeken en vergelijken op hun telefoon of tablet. Als gevolg daarvan, en de opkomst van meer apps, zullen ook de verkopen toenemen. In de zeven grootste e-commercemarkten, waaronder Nederland, zal bijna de helft van de online verkopen via mobiel verlopen.

Retailers die hun digitale touchpoints niet hebben geoptimaliseerd, beperken hun kansen om te verkopen aan consumenten. Ze bieden hen niet de informatie en diensten die ze op enig moment op hun mobiele dragers zoeken.”

Dat advies klinkt vooral aan de mode- en supermarktketens, want dat zullen in 2018 de twee grootste segmenten zijn in het b2c-deel van e-commerce. De consument geeft over vier jaar meer uit aan eten en drinken via het online kanaal dan aan elektronica. Enkel Fashion is dan nog groter. Dat zegt niets over de interesse in elektronica maar over de fundamentele verandering die nu gaande is bij supermarkten en andere verkopers van levensmiddelen.

De gemiddelde handelsgroei voor eten en drinken zal jaarlijks gemiddeld 16,3 procent bedragen.

Bron: Forrester | Emerce

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief