NOS experimenteert met Google Glass

10 juni 2014

Eind april experimenteerde de NOS met Google Glass tijdens een ‘developer’s day’ Als resultaat hiervan is de NOS Google Glass nieuws-app live gebracht.

Google Glass nieuws-app

Met de NOS nieuws-app voor Google Glass ontvang je op het moment dat het jou uitkomt een nieuws-update op Google Glass. De nieuws-updates verschijnen in de vorm van een card in je Google Glass Timeline. Deze card bevat een foto van het nieuws van dat moment, en een korte weersverwachting van die dag. Als je het kaartje opent wordt het nieuwsbulletin van dat moment afgespeeld. Het nieuwsbulletin speelt in audio. Terwijl je het nieuws hoort, kan je ongestoord verder waar je mee bezig bent. De app is simpel, lichtgewicht en effectief.

Bone conduction

We hebben voor audio gekozen vanwege de bijzondere eigenschappen van audio in Google Glass. De luidspreker raakt je hoofd achter je oor. Geluid wordt deels via je schedel overgebracht (bone conduction). Zo kan je op een discrete manier geluidsfragmenten of muziek luisteren zonder dat omstanders gestoord worden. Een ander voordeel is dat je tegelijkertijd de omgeving blijft horen. Dit geldt niet voor koptelefoons.

Ben jij in het bezit van een Google Glass, en wil je eenvoudig op de hoogte blijven van het laatste nieuws en sportnieuws? Activeer dan de NOS Google Glass-app.

Niemand weet hoe Google Glass zich gaat ontwikkelen. De algemene verwachting is dat draagbare technologie; de ‘wearables’, een steeds belangrijkere plek in ons dagelijks leven krijgen. Dit is de reden dat NOS als experiment de nieuws-app voor Google Glass heeft ontwikkeld.

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief