Groei mobiele aankopen via iPads en iPhones

14 mei 2014

In de Benelux worden de meeste mobiele aankopen gedaan met een iPad of iPhone, zo blijkt uit de jaarlijkse Zanox Mobile Performance Barometer 2013. Het m-commerce aandeel van de geboekte omzet uit online verkopen in de Benelux is in 2013 ten opzichte van 2012 met 14 procent gestegen. De 119 procent groei in het aantal transacties in de lage landen toont aan dat van verzadiging nog lang geen sprake is.

mobile e-commerceDe strijd tussen Apples iOS en Android woedt volgen advertentiebedrijf Zanox in alle hevigheid voort. Binnen de Europese m-commerce domineerde het iOS besturingssysteem met een gemiddeld marktaandeel van 62 procent tegen 35 procent voor Android als het om het aantal mobiele aankopen gaat. In de Benelux is het aandeel van iOS zelfs groter, namelijk 64 procent versus 32 procent voor Android.

Over het geheel gezien is het aandeel van iPads en iPhones in Europa echter licht afgenomen. Zo groeide het marktaandeel van Android in 2013 met 7 procent ten opzichte van 2012. Dit ging voornamelijk ten koste van het m-commerce aandeel van iPads en iPhones.

Hoewel Android marktaandeel inloopt op iOS wat betreft het aantal online aankopen, liggen de gemiddelde uitgaven in 2013 via een iPad en iPhone beduidend hoger.De iPad gaat aan kop met een gemiddelde waarde van 78 euro per bestelling, terwijl iPhone-gebruikers blijven steken op 52 euro. Android-gebruikers geven gemiddeld 42 euro per aankoop uit. De gemiddelde uitgaven op alle mobiele apparaten blijven stijgen. In het eerste kwartaal van 2014 is het gemiddelde winkelmandje op een iPad maar liefst 88 euro waard.

Binnen Europa zijn opvallende verschillen per branche te zien. De Europese gemiddelde groeipercentages qua omzet variëren voor de verschillende branches van 185 procent (travel), 162 procent (financiële dienstverlening), 114 procent (telecom & diensten) tot 81 procent (retail & shopping). In de Benelux groeide het segment Telecom het hardst met 290 procent en Travel volgde met 210 procent groei. De opkomende markten in Oost-Europa laten echter de meest indrukwekkende m-commerce groei zien. Met een groeipercentage van 331 procent leidt Oost-Europa tevens de ranking in het Retail & Shopping-segment.

Voor de Zanox Mobile Performance Barometer werden de gegevens uit meer dan duizend adverteerdersprogramma’s binnen zeven Europese markten verwerkt van miljoenen consumenttransacties per jaar. De deelnemende landen en regio’s waren de Benelux, Oost-Europa, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië en Spanje.

Bron: Emerce / Zanox

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief