Google: Inloggen met ultrasoon geluid

18 februari 2014

Google neemt een klein Israëlisch bedrijf over, wat grote gevolgen kan hebben voor de wijze waarop we internet gebruiken. Startup SlickLogin laat zijn gebruikers inloggen met ultrasoon geluid via de telefoon.

Login using sound waves Google ultrasonicDe tijd van de geschreven wachtwoorden kan wel eens voorbij zijn. Althans, als Google besluit om zijn nieuw gekochte technologie op grote schaal in te zetten. Voor miljoenen dollars, hoeveel is niet bekend, heeft het technologie het driekoppige team van SlickLogin overgenomen. Het team gaat werken bij het Israëlische kantoor van het zoekbedrijf.

Met onhoorbaar geluid laat SlickLogin zijn gebruikers inloggen op digitale systemen. De telefoon genereert een ultrasoon en dus voor mensen onhoorbaar geluid. Wanneer je de telefoon vlakbij bij de computer houdt, kan dat signaal als wachtwoord fungeren. Ieder geluid is uniek per sessie. Afvangen en kopiëren is daarom zinloos.

Geluid kan als primair en enig wachtwoord fungeren of als tweede stap (na tekst als eerste) in een authenticatieproces. Dit laatste, in het Engels aangeduid met Two-factor authentication, is vrij algemeen bekend. Voor internetbankieren gebruiken we hiervoor het wachtwoordenkastje van de bank. Bij Facebook kan sms als extra inlogstap worden aangevoerd. Gebruik past iets vergelijkbaars toe via een speciale app.

Een extra veiligheidsfunctie van SlickLogin is, dat gebruikers kunnen aangeven in welke geografische gebieden iemand wel of juist niet mag inloggen. De basis hiervan is iemands GPS-positie en een zelf in te stellen straal daar omheen.

Demo:

Bron: Emerce

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief