Scifischrijver Neal Stephenson wordt chief futurist bij AR bedrijf

19 december 2014

Science fiction-schrijver Neal Stephenson gaat aan de slag bij Magic Leap, een bedrijf dat technologie voor Augmented Reality en Virtual Reality ontwikkelt.

Magic Leap AR en VR

Dat meldt Stephenson in een blogpost op de site van Magic Leap. De schrijver gaat aan de slag als chief futurist. In die functie gaat hij "nadenken over wat het bedrijf gaat doen met de technologie wanneer het beschikbaar is voor het grote publiek". Magic Leap doet volgens Stephenson iets "dat alleen Magic Leap kan. En het was behoorlijk gaaf", aldus de schrijver. "Maar wat me fascineerde is niet wat Magic Leap heeft gedaan, maar wat het binnenkort gaat doen."

Het bedrijf haalde in oktober een investering van 542 miljoen dollar (425 miljoen euro) binnen. Google was één van de geldschieters. Het bedrijf heeft ruim honderd werknemers, bestaat sinds 2011 en werkt aan een realistischere 3d-ervaring in een virtuele omgeving.

Magic Leap wil verder gaan dan concurrent Oculus Rift en hoopt de virtuele en echte wereld combineren. De technologie van Magic Leap zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten maken om digitale 3d-objecten zeer realistisch in de echte wereld  weer te geven. De technologie, die door het bedrijf 'cinematic reality' wordt genoemd, zou bijvoorbeeld kunnen worden verwerkt in een bril.

Bron: nu.nl

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief