Startup Eaze start betalen met bit-coins via Google Glass: Just nod to pay

26 februari 2014

Nederlandse startup laat Glass-dragers betalingen met bitcoin doen door met hun hoofd te knikken terwijl zij naar een QR-code kijken.

Google Glass pay with bit coin by startup eaze

Voor een betaling met Eaze toont een verkoper een een QR-code aan een klant met Glass. Vervolgens hoeft de klant alleen maar te knikken om de betaling te bevestigen, waarna een bedrag in bitcoins wordt afgeschreven.

Glass kan dankzij de ingebouwde camera standaard QR-codes herkennen. Eaze toont zijn betaalmethode in combinatie met een tablet met daarop groot de QR-code, wat het voor de bril van Google makkelijker moet maken de code te herkennen.

Pincode

De Eaze-gebruiker met Glass kan een een bovengrens voor zijn betalingen instellen, zodat hogere bedragen een pincode vereisen. Volgens Eaze kunnen winkeliers de betaalmethode al toepassen nadat zij een app downloaden en die eenmalig instellen.

Eaze heeft in eerste instantie voor bitcoin gekozen omdat de munt al volledig digitaal is. De startup werkt ook al aan betaalmethoden met bijvoorbeeld een smartwatch.

Eaze is onder meer opgericht door Raimo van der Klein, oud-ceo van augmented reality-app Layar en Rutger van Zuidam, die eerder een Gronings café met een bitcoin-betaalsysteem uitrustte.

 

Bron: Nutech.nl

 

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief