Veel gestelde vragen over Augmented Reality

21 januari 2015

Artishock.com: the augmented reality collective

Wat is Augmented Reality (AR)?

Letterlijk vertaald betekent Augmented Reality "toegevoegde realiteit". Augmented Reality is een methode om digitale informatie toe te voegen aan de werkelijke wereld.

Dit kan een live -direct of indirect- beeld van de werkelijkheid zijn waaraan elementen worden toegevoegd door een computer (zoals een smarphone).

Wat kan er in Augmented Reality?

Bijna alle uitingen die met computers worden gegenereerd kunnen worden gebruikt in Augmented Reality. Dit kunnen 3D modellen zijn, grafisch materiaal, games, video, tekst en audio. De mogelijkheden zijn eindeloos te noemen.

Welke soorten AR zijn er?

Er zijn grofweg 3 vormen van Augmented Reality:

  1. Bij de "spiegel" vorm kijkt de gebruiker naar een beeldscherm waarin hij/zij zichzelf ziet, samen met het Augmented Reality model. Zowel de gebruiker als het digitale model bevind zich aan dezelfde kant van het beeldscherm.
  2. Bij het "lens" model is er een beeldscherm waarop je het AR model kunt zien. Hierbij waarbij bevind dit scherm zich tussen de gebruiker en het AR model. Dit oppervlak kan naast een beeldscherm van een smartphone bijvoorbeeld ook ook een AR bril zijn (Vuzix / Google Glass), maar meestal zijn het AR apps die je op je smartphone kunt beleven.
  3. Het belangrijkste kenmerk van ruimtelijke Augmented reality is dat het object met een fysiek object wordt gecombineerd. De meest bekende is Projection Mapping (of 3D Video mapping). Er zijn al vele projecties op gebouwen en andere objecten te verzinnen.

Hoe beleef ik Augmented Reality?

Augmented Reality kan worden beleeft op smartphones, tablets, via smart-glasses maar ook via reguliere desktop computers. Via een app kunnen gebruikers AR beleven op basis van beeldherkenning, objectherkenning, Geo-positie, QR-codes, bewegingen, audio, thermografie en kleurherkenning.

Waarom wordt Augmented Reality gebruikt?

De Augmented Reality technologie kan ervoor zorgen dat toegevoegde informatie op een intuïtieve manier wordt weergegeven en er interactief mee omgegaan wordt. Augmented Reality kan ervoor zorgen dat...

Meer Q&A op Artishock.com

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief