KvK artikel over ArtiShock Augmented en Virtual Reality

7 april 2016

Artikel Kamer van Koophandel over ArtiShock:

Artishock houdt zich bezig met ontwerpwerkzaamheden voor nieuwe media, zoals Virtual Reality, Augmented Reality (toevoegen van digitale beleving aan de fysieke wereld), interactieve video en 3D-animaties.

Augmented RealityArtishock Product: Virtual Reality, Augmented Reality
Foto; Martin Droog / KvK

Oprichter Cristian Vorstius Kruijff:

“Om kennis uit te wisselen op het gebied van deze opkomende technologieën heb ik een aantal specialisten om me heen verzameld. Dat heeft in 2014 geleid tot de oprichting van Artishock, een coöperatie waarin zes mensen samenwerken als programmeur, 3D-specialist, ontwerper, audio-architect, videospecialist en tekstschrijver. Door onze kennis en vaardigheden te bundelen kunnen we meer bieden dan enig ander bedrijf in deze groeisector. We bieden onze klanten een compleet netwerk met één aanspreekpunt. Onze ambitie is om over enkele jaren internationaal tot de top te behoren.”


Coöperatie

Omdat er sprake is van samenwerking tussen zelfstandigen met een eigen bedrijf is gekozen voor de juridische vorm van een coöperatie. Op die manier kunnen de leden gezamenlijk als rechtspersoon naar buiten treden. “Er zijn inmiddels al diverse grote opdrachten uitgevoerd voor musea, farmaceutische bedrijven, energieleveranciers en maritieme bedrijven,” vervolgt Cristian enthousiast. “De samenwerking verloopt goed; de inzet om grote projecten uit te voeren is groot, iedereen is bereid de schouders eronder te zetten. Tien procent van de winst wordt geïnvesteerd in research en development en het opbouwen van werkkapitaal. De rest wordt verdeeld onder de deelnemers.”

Gezamenlijke visie

Voor andere ondernemers heeft hij duidelijke tips: “Je moet een gezamenlijke visie hebben, die óók bij jou als individu past. Wees bereid om over je eigen schaduw heen te stappen: denk in de mogelijkheden van het collectief en wat dat jou op langere termijn als individu oplevert. Daarnaast heb je binnen zo’n coöperatie mensen nodig die verbindend werken. En tot slot: wees niet bang om te dromen. Samenwerking maakt niet alleen veel meer mogelijk, maar is vooral ook heel inspirerend."

Website: ArtiShock.com

Bron: Kamer van Koophandel

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief