Betalen met QR code via Bancontact

24 februari 2014

Vanaf mei kun je zowel in de winkel als online met bancontact betalen via je mobiele telefoon of tablet. In plaats van met je kaart te betalen, scan je een QR code in die je bevestigt met een pincode. "Het is een veilige en makkelijke manier om te betalen, in winkels en zeker op het internet", stelt Bancontact.

"Vandaag is betalen op het internet zeer gebruiksonvriendelijk", zegt Kris De Rijck van Bancontact. "Consumenten moeten hun naam en hun kaartnummer ingeven en ze hebben ook een kaartlezer nodig. Met de applicatie verloopt het allemaal makkelijker en veiliger", stelt hij.

"Als je bijvoorbeeld een aankoop via internet wilt doen, zal je op de desbetreffende website een QR-code kunnen scannen met je smartphone", zegt De Rijck. "De betaalgegevens moet je op je smartphone dan enkel nog bevestigen met die pincode".

"Het betalen zelf en alle veiligheid, die te maken heeft met die betaling, zit dus geconcentreerd in de applicatie. De consument heeft alles zelf in handen en heeft één pincode die hij op geen enkel ander toestel moet ingeven", besluit De Rijck.

Het voorbije jaar testten 40.000 Belgen de toepassing , de commerciële lancering volgt dus over enkele maanden.  

Bron: http://www.deredactie.be

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief