Augmented Reality met Kunstmatige Intelligentie (Artificial intelligence)

6 januari 2017

Lenovo demonstreert op de CES zijn New Glass C200. Het is een Augmented Reality bril met een camera en software voor objectherkenning, die werkt in combinatie met een Android-smartphone. Het bedrijf wil de bril nog dit jaar op de markt brengen.

Augmented Reality Bril Lenovo mer AI

Lenovo laat journalisten en bezoekers van de demoruimte de bril niet zelf uitproberen. Volgens de medewerkers is dat omdat het apparaat nog erg fragiel is. Het is daarom onduidelijk wat de drager van de bril precies te zien krijgt, maar volgens de productexperts is de grootte van het beeld vergelijkbaar met een 24"-scherm op een afstand van een halve meter.

Of het prototype op de CES ook daadwerkelijk iets in het oog projecteert betwijfelen we echter. Op de bril die de medewerker draagt is geen licht te zien dat je zou verwachten op de plek waar het beeld wordt geprojecteerd. Specificaties maakt Lenovo niet bekend in zijn persbericht, maar volgens de medewerkers op de stand heeft de projector een wqhd-resolutie. Dat komt neer op 2560x1440 pixels. De camera zelf neemt op in 1080p-resolutie.

Volgens Lenovo maakt de New Glass C200 gebruik van kunstmatige intelligentie voor het herkennen van objecten. Het bedrijf noemt die ai Martin. Op de beurs toont Lenovo op een tv-scherm wat de camera registreert en in een bijschrift doet de software constant suggesties wat er te zien is. In de ietwat donkere demoruimte liet de herkenning van objecten of personen nog flink te wensen over. In sommige gevallen weet de bril echter wel een juiste inschatting te maken van wat er zich voor de camera bevindt, of komt de suggestie in ieder geval in de buurt.

Bron: Tweakers

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief