Award voor ordersysteem met QR-codes en SmartGlasses van Vuzix

17 mei 2014

In Brussel zijn gisteren de Industrie Awards uitgereikt. Daarbij ging de award voor ‘Best Practice in Logistics naar Biobakkerij De Trog in Ieper. Die heeft een pickingsysteem ontwikkeld op basis van QR-codes en smartglasses. Niet die van Google, maar Vuzix M100-smartglasses op basis van Android.  Vuzix

Dankzij deze technologie krijgen logistieke medewerkers hun instructies op een schermpje op de bril, zodat ze volledig handenvrij kunnen werken. Een cameraatje in de bril registreert tijdens het werk de 2D-codes (een soort QR-code) op de pickinglocaties waardoor de kans op fouten haast onbestaande is.

Deze nieuwe manier van werken bleek de beste oplossing deze kmo die een groot assortiment aan producten heeft en die een grote aantal klanten belevert met relatief kleine bestellingen die elke dag moeten worden verwerkt. Bovendien vergt de oplossing een minimum aan infrastructuur, wat deze automatiseringsoplossing zeer flexibel maakt.

De jury loofde de manier waarop dit bedrijf en de integrator die het project realiseerde, zich hebben laten inspireren door de hype rond Google Glass. “In dit project werd op een zeer pragmatische manier een innovatieve technologie ingezet, waarmee het bedrijf een echte pioniersrol vervult,” aldus de jury.

QR codes en smartglasses van Vuzix

Op de foto (vlnr) Juryvoorzitter Marc Van Overmeire, Stijn Switten van Bio Bakkerij De Trog en gastheer Dirk Denoyelle.

Het aantal fouten - de reden waarom De Trog haar pickingproces wou aanpassen - werd dankzij dit project in zeer korte tijd met zowat twee derde teruggebracht.

Bron: Knack.be

Uw eigen Augmented Reality productie laten maken?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

AUGMENTED EN VIRTUAL REALITY

Neem contact met ons op als u meer over Augmented en Virtual Reality wilt weten.

Nieuws archief