Staatsbosbeheer:
interactieve wandelroutes betalen via QR-codes en SMS

Betalen via QR codes, SMS en mobiel internet. Staatsbosbeheer is afhankelijk van donaties voor onderhoud van Nederlandse natuurgebieden. Aan Qtag vroegen ze mee te denken over een alternatief dat mensen iets teruggeeft voor lokale donaties.

Concept betalen voor wandelroutes middels QR codes

Interactieve wandelroute met QR codes

Smartphones zijn uitermate geschikt om interactieve wandelroutes aan te bieden. Vaak is hiervoor niet eens een app nodig. Veel functies zoals video, afbeeldingen slider en GPS zijn in de webbrowser ook beschikbaar. Dit betekend dat de kosten voor ontwikkeling beduidend lager zijn. Ook zijn de wandelroutes makkelijker aan te passen, uit te breiden en opnieuw te gebruiken. Voor dit project hebben we ook een QR code design ontworpen. 

Haalbaarheid

Uiteindelijk is dit voorstel niet haalbaar gebleken in verband met de gebrekkige dekking van mobiel internet op Ameland. Vooral in de randstad, musea en evenementen is dit nog steeds een leuke en goed functionerende manier om informatie te verschaffen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over QR code concepten, QR code deisgn, mobiel internet mogelijkheden of andere vragen over het effectief gebruik van smartphones.
Meer van dit soort projecten

QR code designs Perceptive Software

QR code design zuster

QR code design met koffiebonen

QR code design met koffiebonen

QR codes op plantlabels

De Wintertuin

Webdesign en mobiele website voor de Wintertuin

Uw eigen Augmented of Virtual Reality productie?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

Augmented Reality of Virtual Reality informatie

Neem gerust even contact op als u meer wilt weten of als een project wilt laten uitvoeren. Onze experts helpen u graag..