Microsoft Hololens en Augmented Reality

De HoloLens projecteert hologrammen (eigenlijk Augmented Reality) in de echte fysieke wereld met een HMD (Head Mounted Display). De hololens is een soort mix van Google glass en de huidige VR brillen. Maar wat kan je er eigenlijk mee en wat maakt deze ontwikkeling zo bijzonder?

De hololens en andere holografie brillen die worden ontwikkeld integreren de virtuele wereld met de echte wereld. Het belangrijke voordeel is dat je hierdoor niet de fysieke wereld weghaalt, dit gebeurt wel met Virtual Reality brillen.


Hololens

Ontwikkelingen van de Hololens

Microsoft HoloLens is de eerste volledig ongebonden, doorzichtige holografische computer. Het brengt high-definition hologrammen tot leven in je echte wereld. De hololens combineert Augmented Reality nagenoeg naadloos met de fysieke omgeving. We noemen deze ervaring mixed reality. Hologrammen vermengd met je echte wereld zal geheel nieuwe manieren creëren om te communiceren te werken of spelen.

Hololens toepassingen

Artificiële intelligentie en de Hololens

De Hololens biedt een unieke AR-ervaring. Deze HMD (Head Mounted Display) is geweldig wat betreft productkwaliteit en aandacht voor detail. De toepassingsmogelijkheden lijken grenzeloos. De Hololens zal impact hebben op de game industrie, hoe we de productie van goederen organiseren en hoe we straks samenwerken met elkaar maar ook met onze nieuwe collega's de robot...

Hololens spatial mappingHet Louis platform van Microsoft

Bedenk dat we dagelijks met Artificiële intelligentie op zak lopen (Siri op smartphones bijvoorbeeld). Ook is het inscannen van allerlei zaken heel gewoon aan het worden. Ook kunnen we onszelf inscannen (digitaliseren). We kunnen met voice control (Siri) straks onze eigen avatar aansturen en zoekopdrachten geven. Koppel de Hololens aan Cortana (AI platform van MicroSoft)  en Louis (voice learning van Microsoft) maar ook zullen er ontwikelingen gecombineert worden met Machine Learning (Artificiële intelligentie).

De hololens kan worden gezien als de toekomst van Augmented Reality en de wijze waarop wij de wereld gaan ervaren. De Hololens en afgeleide "Smart glasses"  kunnen de werkelijke omgeving verrijken op zowel voor belevingen als op functioneel toegepast niveau.

Wat maakt de hololens zo bijzonder?

We hebben het vaak over :"teaching computer about reality". Er zijn een aantal factoren die bepalen waarom de Hololens een uitstekende kandidaat is.

Spatial mapping

Ten eerste is het dat de Hololens in staat is de ruimte waarin je je bevindt kan inscannen zodat ze begrijpt hoe de fysieke drie dimensionale omgeving in elkaar steekt. We noemen dit "Spatial Mapping". De hololens stelt je dus in staat om 3D objecten op een juiste manier in de ruimte te positioneren. Ze zal een fysiek object maskeren als je er een holograms achter plaatst.

Hololens spatial mappingDe hololens kan uitstekend de fysieke ruimte in kaart brengen...

Spatial sound

Een belangrijke bijdrage aan reality biedt het spatial sound system in de Hololens. Dat geeft een perfecte representatie van surround sound. Als er een virtuele TV staat en je draait je hoofd weg dan zal aan 1 kant het geluid zachter worden. Geluid is voor mensen essentieel bij het "begrijpen" van de omgeving. Het doppler-effect in het echte leven.

Metaio, Apple en Augmented Reality

Enige jaren geleden (eind 2014) nam Apple het Duitse softwarebedrijf Metaio over. Metaio was leading als het ging om Augmented Reality. Ook had Metaio enkele patenten als het gaat om het kunnen interpreteren van de fysieke wereld en het inpassen van digitale 3D informatie. Nu, we schrijven begin 2017, wordt volgens Tim Cook (de CEO van Apple) Augmented Reality net zo belangrijk als de uitvinding van de smartphone. What else is new denken we dan. Naast het kunnen interpreteren van de fysieke ruimte had Metaio echter nog 175 andere patenten op het gebied van Augmented Reality.

Het beloofd een mooi jaar te worden...

Uw eigen Hololens productie?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

Related projects

Microsoft Hololens met live data

Hololens app met live data

In deze Augmented Reality productie voor Aegir Marine is gebruik gemaakt van de Microsoft Hololens. Deze app voorziet in een holografische doorkijk in 3D van een gereviseerde buitenboordschroef. De applicatie toont onder meer live informatie van temperaturen en rotatiesnelheden van de boegschroef zelf. Een eye-opener voor de meestal redelijk behoudende maritieme sector!

Hololens in concertzaal

Primeur: Eerste Hololens concert. Eerste concert waarbij de Hololens wordt ingezet. Onderstaande sneak preview laat een impressie zien van een klassiek concert met in de hoofdrol -als holografische beleving- de oorlogsplaneet Mars. We hebben deze Augmented Reality opdracht uitgevoerd in opdracht van Marcel Thomas Geraeds.