Mobiele website en QR-code productcatalogus

Metesco Nederland is al jaren een grote naam in de meetinstrumenten branche. Qtag heeft de site een grondig re-design gegeven, zowel visueel als technisch is de website geschikt voor desktop en mobiel. Klanten kunnen nu gemakkelijk dmv QR codes productinformatie, instructiefilmpjes en PDF-handleidingen downloaden of direct contact opnemen met Metesco.

webdesign voor mobiel met QR code product database

Opdracht:

De website van Metesco was toe aan een verbeterslag. De bezoekers konden vaak niet snel genoeg de juiste informatie vinden. Ook had Metesco Nederland niet de juiste tools om makkelijk en snel hun gebruikers te bereiken door middel van nieuwsbrieven en gerelateerde producten. Ook was de website niet goed te bekijken op mobiel waardoor mobiele bezoekers niet de juiste informatie konden vinden.

Niet onbelangrijk: er moesten stappen gezet worden op het gebied van Search Engine Optimalization (SEO) en content optimalisatie.

Doelstellingen:

  • Gebruiksvriendelijkheid verbeteren;
  • Mobiel optimaliseren;
  • SEO bekrachtigen;
  • Communicatie met klant versterken.

De site heeft een grondige redesign gekregen. De oude kleuren zijn behouden gebleven zodat de site herkenbaar bleef zoals zowel een bouw bedrijf (blauw en rood) als Metesco. Ook is er een gloednieuw ontwerp gemaakt voor een mobiele website en een nieuwbrief. De voorpagina van de site bied nu ruimte voor aanbiedingen en acties. Daarnaast geeft het overzichtelijk het menu weer, waar makkelijk in gezocht kan worden per categorie.

Gemak in beheer

Het Soeza Content Management Systeem wordt gebruikt om de nieuwe Metesco site te beheren. In dit systeem is het makkelijk geworden om meerdere sites en versies (zoals mobiel) te beheren. Ook worden de producten en productgroepen makkelijk en volledig bijgehouden. Er is rekening gehouden met de nieuwste SEO technieken en gebruiksvriendelijke snufjes. PDF's en video's zijn makkelijk toe te voegen aan producten.

Contact als belangrijke conversie

Op elke pagina van de site kan de bezoeker makkelijk contact opnemen met Metesco Nederland. Het telefoonnummer staat duidelijk in beeld, op mobiel kan zelfs met 1 druk op de knop direct gebelt worden. Daarnaaast bevat de site een unieke terugbelservice waarmee direct contact gelegd kan worden vanuit Metesco.

Scoren met mobiel

De site werkt zowel op mobiel als op desktop. Hiermee kunnen de klanten van Metesco zelfs onderweg het benodigde meetinstrument terugvinden, inclusief instructiefilmpjes en handleidingen. Omdat Google deze site los analyseerd, zal deze ook hoger scoren op mobiele zoekmachines.

QR code marketing

Door middel van de QR code services van Qtag worden alle meetinstrumenten van Metesco voorzien van een QR-code. Gebruikers kunnen dan onderweg makkelijk de mobiele website raadplegen voor informatie over het gehuurde product.

De SEO resultaten

Een aantal resultaten na aanleiding van een SEO scan en Google Analytics:

  • Het aantal pagina’s per bezoek is verdubbeld;
  • Gemiddelde bezoekduur is met 25% gestegen;
  • 12% van alle bezoeken is mobiel (tablet en smartphone).

Over Metesco:

Huren bij Metesco® Nederland. De specialist op het gebied van meetinstrumenten zoal flowmeters, netkwaliteit- en energiemeters, schrijvende drukmeters, drukdozen en testklokken. Verzending door de gehele Benelux. Vandaag besteld, morgen in huis.

Meer van dit soort projecten

Mobiele productpagina's MediaMarkt

Mobiele productpagina's MediaMarkt

Mobiele actiepagina's Hoya

Mobile actiepagina's hoya

Kenniscentrum sportdoping

Kenniscentrum Dopingautoriteit

Mobiele aanbiedingen website

Autowaard mobiele aanbod module

Uw eigen Augmented of Virtual Reality productie?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

Augmented Reality of Virtual Reality informatie

Neem gerust even contact op als u meer wilt weten of als een project wilt laten uitvoeren. Onze experts helpen u graag..