Dopingwaaier App

De Dopingwaaier is altijd al één van de belangrijkste middelen geweest in de voorlichting van topsporters en sportbegeleiders. Voorheen werd deze - zoals de naam al aangeeft - als geplastificeerde waaier uitgebracht.

Vanaf 2014 is de Dopingwaaier aangepast en omgezet in een app (iOS en Android) en een mobiele website. In samenwerking met IXP en de Dopingautoriteit realiseerde Qtag de dopingwaaier app voor (top) sporters, coaches en artsen die voortaan via smartphone te raadplegen is.

dopingwaaier app

Wat biedt de app?

Controle van geneesmiddelen en voedingsupplementen

Je kunt direct alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen controleren op de aanwezigheid van doping. Ook kun je controleren of specifieke werkzame stoffen verboden zijn of niet. Vroeger was de dopingwaaier een papieren versie die sporters toegestuurd kregen. Deze bestond uit een aantal bladen met -ten opzichte van de digiale app- en webversie- beperktere informatie. Nu kan er makkelijk gezocht worden op geneesmiddelen en stoffen met bijbehorend advies. 

Ook zijn alle -gecontroleerde- NZVT voedingssupplementen in de app terug te vinden. Je kunt dus in de winkel al bekijken welke batches van supplementen op de NZVT-lijst staan.

Dopingcontroleprocedure bekijken

Krijg je een onverwachte dopingcontrole en wil je je rechten en plichten weten. Bekijk de procedure dan stap-voor-stap in de Dopingwaaier App. Heb je iets meer tijd, bekijk dan de video.

Dopingregels nalezen

Voor als je de essentiële dopingregels wilt napluizen.

Belangrijkste dopingrisico’s vermijden

Ken de grootste risico’s bij het maken van een onbewuste dopingovertreding en - nog belangrijker - weet ook hoe je deze risico’s kunt voorkomen.

Statement maken tegen doping

Twijfelt er iemand aan je fantastische sportprestaties? Maak je dan hard voor een dopingvrije sport en teken het statement
tegen doping.

Updates ontvangen

Is de dopinglijst aangepast of is er ander belangrijk nieuws, ontvang dan direct een update op je smartphone.

Vragen stellen

Heb je een vraag over geneesmiddelen, voedingssupplementen, de dopingregels of een controle, stel deze dan heel simpel
via de mailservice in de App. Je ontvangt dan antwoord binnen één werkdag.

Dopingwaaier app ook als mobiele site benaderbaar

De inhoud van de app is ook geschikt gemaakt voor gebruikers die geen (geschikte) smartphone hebben op www.dopingwaaier.nl.

Meer van dit soort projecten

Corporate website Dopingautoriteit

Kenniscentrum sportdoping

Kenniscentrum Dopingautoriteit

Website Eigen Kracht

webdesign voor eigen kracht website dopingautoriteit

NVVC Mobiele congres website

NVVC Mobiele congres website

Uw eigen Augmented of Virtual Reality productie?

Neem dan even contact met ons op of maak een afspraak: +31 (0)622219996

Route

Augmented Reality of Virtual Reality informatie

Neem gerust even contact op als u meer wilt weten of als een project wilt laten uitvoeren. Onze experts helpen u graag..