Toepasingsgebieden voor Augmented Reality

Met een Augmented Reality app komt statisch drukwerk tot leven, bekijk een film trailer op een poster, ontdek restaurants en bezienswaardigheden in je omgeving of ervaar digitale 3D in de echte wereld met uw smartphone, tablet of Augmented Reality bril. Augmented Reality wordt ook in de industrie toegepast zoals bijvoorbeeld bij onderhoud.

Augmented Reality in de industrie Augmented Reality kan een complex proces inzichtelijk maken...

Benader uw doelgroep op een originele en inspirerende manier met behulp van Augmented Reality. Leg een extra laag van digitale informatie zoals video, 3D, Audio of interactieve buttons over advertenties, productverpakkingen of schilderijen of geo-posities. Er kunnen complexe processen met Augmented Reality uitgelegd worden door bijvoorbeeld 3D modellen als overlay te gebruiken in een werkelijke ruimtelijke omgeving. Qua beleving laat u ook gegarandeerd een onuitwisbare indruk achter!

Augmented Reality in de gezondheidszorg

Pokemon GO augmented RealityChirurgen krijgen actuele informatie van een CT-scan

In de volgende video’s wordt goed uitgelegd hoe Augmented Reality in de gezondheidszorg toegepast kan worden:

Mooi voorbeeld van chirurgen die de Hololens gebruiken in hun werk
Augmented Reality voor educatie in de gezondheidszorg...
Augmented Reality en medische holografie...

Augmented Reality in het onderwijs

Door het toepassen van Augmented Reality in het onderwijs gaat er voor de student een volledig nieuwe wereld open, een wereld van beleven, het stimuleren van nieuwsgierigheid en vooral ontdekken. Het onzichtbare zichtbaar maken. Zien is beleven! Er kunnen veel meer details getoond worden waardoor de leerstof makkelijker te begrijpen is.

Eye catching presentaties

Door Augmented reality in de les te integreren zul je de volledige aandacht van de studenten hebben. Bijvoorbeeld, een docent tandheelkunde kan AR integreren in zijn lessen om 3D-modellen van het gebit te tonen en bijvoorbeeld tandheelkundige handelingen te laten zien.

Augmented Reality in het onderwijsEen beter begrip door geaugmenteerd 3D materiaal

Interactieve lessen

Laat de student deelnemen! Studenten zijn in staat om op hun eigen device modellen en animaties te bekijken via Augmented app’s. Bij het zelf bekijken van gedetailleerde modellen kan de student een beter begrip krijgen van de concepten die ze bestuderen. Door de interactiviteit is dit een leuke manier om studenten te betrekken in de colleges en daardoor de leercurve te verhogen.

Portable en relatief goedkoop lesmateriaal

Prototypes, fysieke modellen, gedetailleerde illustraties en posters zijn vaak duur. Onderwijsinstellingen hebben vaak onvoldoende budget om deze dure leermiddelen te kopen. Daarnaast slijten deze leermiddelen, verliezen hun actualiteit of raken zelfs kwijt. Met Augmented Reality hoeft u niet te investeren in fysieke materialen. Studenten kunnen digitale toegang krijgen tot modellen. Vanaf elke device op elke plek. Of dit nu thuis of in de klas is, de student elk moment het lesmateriaal bestuderen door interactie.

Beter begrip

Een scan met z’n eigen device geeft de student toegang tot AR modellen. Van de anatomie van het menselijk lichaam tot uitgebreide architectonische modellen van bouwwerken. Zo kunnen studenten direct toegang krijgen tot websites met aanvullende informatie of animaties. Bijvoorbeeld door het scannen van de motor van een auto krijgt de student toegang tot gedetailleerde technische informatie van motordetails en hun werking (zie voorbeeld Nissan E-learning with AR).  Dit zorgt voor een hogere leercurve met als resultaat dat studenten de kennis beter onthouden.

Bevorder intellectuele nieuwschierigheid

Door de integratie van AR zullen studenten enthousiast worden om te leren. De student, geboren in het digitale tijdperk, zal steeds worden  gestimuleerd door nieuwe ideeën. De toepassing van AR stelt de student in staat om nieuwe interesses te ontdekken en ze te inspireren voor hun
verdere loopbaan.

Stimuleer de verbeelding van de student met Augmented Reality!

Augmented Reality als game: Pokemon Go

Pokemon GO augmented RealityHet bekendste voorbeeld van Augmented Reality is Pokemon GO

De bekendste vorm van Augmented Reality is niet gelijk de meest autentieke. Pokemon GO wist met behulp het netwerk van Google en Ingress een  hype te veroorzaken met Augmented Reality. Je kunt met Pokemon GO op basis van Geo-positie allerlei creaturen vangen en verzamelen.
Ga voor meer informatie naar de website van Pokemon go

Informatie aanvragen

Meer weten over de mogelijkheden van AR?